آیا استفاده از روروئک می تواند به راه رفتن کودکتان کمک کند یا به راه رفتن او آسیب میزند؟
معمولا به کار بردن روروئک برای راه رفتن کودکان در هیچ مرحلهای از رشد آنها توصیه نمیشود!
کانادا اولین کشوری است که در سال ۲۰۰۴ فروش روروئک را ممنوع اعلام کرد، آکادمی پزشکی کودکان (ای ای پی) تقاضای ممنوعیت استفاده از روروئک را بعد از کانادا در امریکا هم ارائه کرده است.
بنابر گفتهی کارشناسان کاردرمانی، به چند دلیل نباید از روروئک استفاده کرد:
- تاثیر بد بر راستا بودن مفاصل کودک به هنگام استفاده از رورئک.
- روروئک، عادتهای حسی خوبی در کودک به وجود نمیآورد. زیرا فقط پنجه پای کودک به هنگام راه رفتن با زمین در تماس بوده و تنها از آن نقطه دریافت حسی دارد. حین استفاده کودک از روروئک باید ارتفاع مناسبی برای آن تنظیم کرده تا کودک به راه رفتن با نوک پنجهها عادت نکند.
زمانی که کودکان در روروئک راه میروند حالت بدن آنها طوری است که گویی میخواهند به بغل کسی پرت شوند و بیشتر روی نوک پا راه میروند. بنابراین روروئک کمک زیادی به راه رفتن آنها نمیکند. به خاطر همین موضوع، استفاده از روروئک خطراتی مانند چپ کردن و افتادن هم برای بچهها به همراه دارد.
به کار بردن روروئک بیشتر موجب افزایش قدرت در ساق پاهای کودک شده ولی روی توان حرکتی رانها و لگن تاثیری ندارد و باعث میشود شیرخوار برای ایستادن به تنهایی تلاش نکند.
والدین می توانند با ایجاد انگیزه در کودک خود به راه افتادن آنها کمک کنند. با این ترفند که اسباببازی دلخواه کودک یا وسیلهای دیگر را در مسافتی دور قرار داده و او را تشویق کنند تا به سمت آن برود. علاوه بر این والدین میتوانند خودشان دور ایستاده و آغوششان را باز کنند تا کودک خود را به آنها برساند.
نکته آخر:
با وجود اعلام صدمات ناشی از استفاده روروئک، به دستور آکادمی طب کودکان در آمریکا، شرکتهای تولیدکننده وظیفه دارند تا برچسب اطلاعیه خطر را روی محصول ساخته شده، نصب کنند. به همین سبب در سال 1994، کمیسیون ایمنی برای محصولات تولیدی کودکان در آمریکا، شرکتهای تولیدکننده را ملزم به استفاده روروئک با قاب چهارچوبی بزرگتر برای جلوگیری از افتادن کودکان کرده است. طبق آمارهای بدست آمده، با وجود تمام دستورالعملهای ایمنی، به طور کامل از صدمات و خطرات کاسته نشده است.
دیدگاه خود را بنویسید