شما به عنوان پدر و مادر چقدر به قصه گویی برای کودکان اهمیت میدهید؟
شما هر چند وقت یکبار برای کودک دلبندتان قصه میخوانید؟
این روزها پدر و مادرها بهجای خواندن و تعریف کردن داستان، ترجیح میدهند کودکشان را با تماشای کارتون موردعلاقهشان بخوابانند. قصهگویی که از لذتهای سادهٔ دوران کودکی است، مزیتهای بسیاری به همراه دارد.
مهمترین فواید قصه گویی برای کودکان:
- تقویت مهارت کلامی
- تقویت مهارت شنیداری
- تقویت قدرت تخیل، تصویر سازی و خلاقیت
- تقویت حافظه و افزایش توجه و تمرکز
به این نکتهها هنگام قصه گویی برای کودکان توجه کنید:
- میزان طولانی بودن داستان:
داستان نه باید خیلی کوتاه باشد و نه خیلی طولانی. یک داستان خیلی کوتاه شاید نتواند پیام را بهدرستی منتقل کند و یک داستان بلند هم شاید برای کودکان خستهکننده شود و جذابیتش را از دست بدهد؛ بنابراین با در نظر گرفتن سن و شرایط مخاطب در مورد میزان طولانی بودن داستان تصمیم بگیرید. هر چقدر کودکتان کوچکتر است باید زمان قصه گویی کوتاهتر باشد و با افزایش سن زمان را بیشتر کنید.
- شرایط مناسب:
هنگام قصه گویی برای کودکان یک مکان و فضای راحت انتخاب کنید. یک فضای مناسب حس و حال خوب را ایجاد میکند. - حالتهای چهره متناسب با داستان:
هنگامیکه مشغول قصه گویی برای کودکان هستید، از حرکتهای دست و حالتهای چهره خود کمک بگیرید و تلاش کنید این حرکتها متناسب با قصه باشد. - بلند و شمرده:
با صدای بلند و رسا اما درعینحال شمرده و آهسته قصهگویی کنید. صدایتان باید بتواند احساسات مختلف داستان را برای کودکتان بیان کند. تن و لحن صدای خود را هنگام قصهگویی تغییر دهید و هر کجا لازم است درنگ کنید.
ویژگی قصه ها برای کودکان زیر یک سال:
- قصه باید کوتاه باشد.
- قصه باید شعر گونه و ریتمیک باشد.
- شخصیت اول قصه ترجیحا حیوانات باشد و از عروسکهای نمایشی زمان قصه گویی استفاده شود.
- از کتابهای مناسب سن کودک استفاده شود تا کودک با فرهنگ کتابخوانی آشنا شود، کتابهای مناسب این سن باید کتاب پارچهای وکتابهایی با ورقههای ضخیم باشد. کتابها باید عکسهای زیاد و رنگی داشته باشد با متن کوتاه و کم، تا جذابیت برای کودک بیشتر شود.
دیدگاه خود را بنویسید