حتما بارها و بارها با این چالش برخورد کرده اید که آیا کودک شما میتواند تلویزیون تماشا کند یا خیر؟
سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است که تماشای تلویزیون و استفاده از موبایل برای کودکان "زیر دو سال" ممنوع است.
ممکن است با خود بگویید که تلویزیون، این صفحه ی جادویی جذاب که باعث میشود کودک شما گریهاش را فراموش کند، غذایی که باید به زور به او میدادید را راحت بخورد و یا موقع عوض کردن پوشک پاهایش را بی حرکت نگه دارد تا شما کارتان را انجام دهید، چرا باید ممنوع باشد؟
در پاسخ باید گفت که تحقیقات نشان میدهد که تماشای تلویزیون در این سن باعث تاثیرات منفی در رشد "زبان"، "حافظه"، "خواب" و "توجه" کودکان میشود و سلولهای مغزی کودک را از بین میبرد چرا که مغز کودکان در این سن در حال رشد است. مغز در حال رشد نیاز به استفاده از حواس گوناگون بدن دارد تا به بالاترین حد رشد خود برسد. پس کودک شما نیاز دارد تا دنیا را در یک راستا لمس کند، ببوید، بچشد، ببیند و به آن گوش فرا دهد.
رنگ و لعاب تلویزیون کودک را جذب میکند و امکان تحرک و فعالیت را از او میگیرد و او یاد میگیرد که بدون هیچ تلاش، تحرک و فعالیتی لذت ببرد و همانطور که میدانید لازمهی رشد همه جانبه مغز، تحرک و فعالیت است.
حال ممکن است با خود بگویید که جایگزین تلویزیون چیست؟
پاسخ ساده است : خود شما والدین عزیز
لازم است که گاهی از تکنیک حواس پرتی استفاده کنید، برایش شعری که دوست دارد را بخوانید، قصه بگویید، با او به پارک و طبیعت بروید، دنیا را برایش توصیف کنید و ... کمی صبر داشته باشید و اجازه دهید که حداقل تا سن ۲ سال کودکان در همین دنیای واقعی زندگی کنند و درگیر تلویزیون نشوند. مسلما به خاطر داشته باشید که ممنوعیت تلویزیون به معنای این نیست که اگر فرزند شما چند دقیقه به این صفحهی جادویی نگاه کرد آسیب میبند، بلکه منظور تکرار و تبدیل شدن تماشای تلویزیون به یک عادت برای فرزند شماست.
لازم به ذکر است که اگر کودک شما بالای ۲ سال است، میزان استاندارد استفاده از تلویزیون برای کودکان ۲ تا ۵ سال حداکثر "یک ساعت" در روز میباشد، که بهتر است تبدیل شود به تایمهای کوتاهتر.
دقت داشته باشید که در این زمان برنامههایی را برای تماشای کودک انتخاب کنید که محتوای آموزشی و تربیتی داشته باشد. زمانی که کودکتان تلویزیون تماشا میکند با او همراه شوید و با او صحبت کنید چرا که اینکار باعث میشود که آموختههای وی از تلویزیون به تجربههای عینی در در دنیای واقعی تبدیل شود.
دیدگاه خود را بنویسید