گرسنگی

به زودی با زبان گریه فرزندتان آشنا می شوید. نوزادان زمان گرسنگی سر را به سمت دست یا بدن شما می چرخانند یا دست یا انگشت خود را می‌مکند.

پوشک خیس

بعضی از نوزادان با گریه نیاز به تعویض پوشک خود را اعلام می‌کنند. اما بعضی از نوزادان تحمل بیشتری دارند برای جلوگیری از سوختگی یا حساسیت پوستی نوزادتان بهتر است زمان مناسب برای تعویض فرزندتان را پیدا کنید توصیه می‌شود به دلیل استنشاق ذرات پودر بچه و جذب مواد شیمیایی از راه پوست از پودر بچه استفاده نکنید اما اگر از پودر بچه استفاده می‌کنید، بهتر است آن را در ابتدا در محلی دور از فرزندتان روی دست خود بریزید بعد روی پوست نوزادتان بمالید. استنشاق طولانی مدت پودر می‌تواند به ریه کودکان صدمه بزند. اگر ادرار نوزادتان باعث سوختگی پوست بدن او می‌شود، بهتر است مادر مدتی مرکبات را از رژیم غذایی خود حذف کند و تاثیر آن را بر روی کودک خود امتحان کند مرکبات می‌تواند باعث شود ادرار نوزادان اسیدی شود.

نیاز به خواب

بیشتر نوزادان نمی‌توانند بدون کمک دیگران به خواب روند. آنها نیاز خود به خوابیدن را با گریه به شما اعلام می‌کنند.

نیاز به آغوش دارند

نوزادتان به شنیدن صدای شما بوییدن رایحه بدن شما احساس کردن گرمای بدن شما و شنیدن صدای قلب شما نیاز دارند تحقیق دکتر دارسیا نارویز بر روی ٦۰۰ بزرگسال نشان داد افرادی که در کودکی به اندازه کافی در آغوش کشیده شدند در بزرگسالی از سلامت بیشتر روانی بهره‌مند هستند. همچنین کمتر به افسردگی دچار می‌شوند و بیشتر توانایی همدلی و درک متقابل خواهند داشت. این افراد توانایی بهتری به اضطراب و استرس را در زندگی خود دارند. پس بهتر است بدون نگرانی فرزندتان را در آغوش بگیرید به مادر یا مادر همسرتان بگویید از لوس شدن فرزندتان نترسد زیرا شما با در آغوش کشیدن نوزادتان قادر به لوس کردن او نخواهید بود.

نیاز آروغ زدن

نیاز به آروغ بعد از شیر می‌تواند باعث گریه نوزاد شود. نوزادان در زمان مکیدن مقداری هوا میبلعند که نیاز به تخلیه آن دارند.

زیادی گرم یا زیادی سرد

نوزادان نیاز دارند در محیطی گرم همانند دمای رحم مادر قرار داشته باشند اما گرمای زیاد هم می تواند باعث ناراحتی آنها شود.

مسایل کوچک مثل کش ،جوراب پوشک تنگ زبری برچسب لباس می تواند باعث گریه نوزاد شود.

دندان درآوردن 

می‌تواند بسیار دردناک باشد نوزاد کم غذا و بدخواب می‌شود و با هر بهانه‌ای گریه میکند.

نوزاد نیاز به تحریک مغزی دارد

مغز نوزاد برای رشد نیاز به تحریک دارد. با او حرف بزنید عروسکش را براش تکان بدهید یا برایش داستان بخوانید. زمانی که فرزندتان خسته شود با برگرداندن روی خود به شما اطلاع خواهد داد.

رفلکس معده یا کولیک

اگر کودکتان زیر ۵ ماه سن دارد و روزی سه ساعت پشت سر هم به مدت سه ماه گریه می‌کند دچار رفلکس معده است این مشکل همراه درد و ناراحتی شدید در کودک خواهد بود بیشتر مواقع کودک در عصر یا شب بعد از خوردن شیر شروع به گریه میکند گریه او به مرور بلند می‌شود و به نظر می رسد به هیچ طریقی نمی‌توانید او را ساکت کنید احتمالا دلیل این مشکل لاکتوز شیر یا رژیم غذایی مادر می‌تواند باشد ۹۰ درصد از نوزادان تا قبل از 4 ماهگی بهبود می‌یابند.

چگونه به کودکم کمک کنم:

ماساژ، به کودکان کولیکی کمک بسیاری می‌کند به آرامی شکم و کمر او را ماساژ دهید.

کیسه آب داغ یک روش بسیار موثر برای کاهش دل درد می‌باشد. می‌توانید حوله‌ای را داغ کنید و نوزاد خود را روی شکم روی حوله‌ای که به اندازه مناسب داغ شده و باعث سوختن نوزاد نمی‌شود قرار دهید.

صداهایی شبیه به ضربان قلب یا صدای آب که به صدای سفید معروف است به نوزاد آرامش می‌دهد بسیاری از مادران از سشوار کمک میگیرند زیرا صدای آن شبیه صدایی است که جنین در کیسه آب می‌شنود. می‌توانید کنار گوشش به آرامی زمزمه کنید تا حواس نوزادتان از درد منحرف شود.

هيس هيس هيس، صدایی است که به نوزاد آرامش عجیبی می‌دهد، صداهایی شبیه صدای دریا یا هیس به دلیل شباهت زیاد به صدایی که جنین می‌شنود، در هر سنی به انسان‌ها مخصوصا نوزادان آرامش می‌دهد.

ماشین سواری به بسیاری از نوزادان آرامش می‌دهد. نوزاد را درون صندلی مخصوص بگذارید و کمی در شهر بچرخید

جو را عوض کنید. منظره‌ای جدید، صدا یا بویی تازه، قدم زدن، حرکت دادن آرام نوزاد می‌تواند به او کمک کند تا با آرامش به خواب برود

او را به حمام ببرید. گرمای آب به همراه صدای آب باعث آرامش نوزاد خواهد شد.

به او پستانک دهید، مکیدن به کودک کمک می‌کند درد را راحت‌تر تحمل کند.

با دکتر فرزندتان مشورت کنید مطمئن شوید معده فرزندتان به لاکتوز حساسیت ندارد. رژیم غذایی خود را چک کنید و مطمئن شوید خوراکی‌هایی که باعث نفخ می‌شود در برنامه غذایی شما وجود ندارد. پروبیوتیک یک نوع باکتری روده است که میتواند در بهبود رفلاکس معده مفید باشد از پزشک فرزندتان در این باره سوال کنید.

بیماری و تب می‌تواند دلیل دیگری برای گریه نوزادتان باشد. دمای بدن او را با درجه امتحان کنید تا از سلامت او مطمئن شوید.

مضرات بی اعتنایی به گریه کردن نوزادان

زمانی که گریه نوزاد با استرس طولانی مدت در او همراه می‌شود پیوندهای مغزی نوزاد آسیب میبیند و باعث ترشح هورمون کورتیزول در بدن نوزاد می‌شود که باعث مرگ سلول‌های عصبی مغز در او خواهد شد. منظور از استرس هر نوع فشار خارجی غیر از زندگی طبیعی برای نوزاد است. به عنوان مثال، نوزادی که به خاطر دل درد داشتن گریه میکند و مادر از شدت عصبانیت او را به شدت تکان می‌دهد یا پدر مرتب داد میزند تا نوزاد ساکت شود. یا زمانی که مادر افسرده است و به گریه نوزادش مدت‌ها بی اعتنایی می‌کند یا بر اثر خشم و خستگی نوزاد خود را میزند استرس می‌تواند شامل دعوای شدید در خانه هم باشد.

گریه نوزاد همراه با استرس باعث پدید آمدن الگوی رفتار همراه با استرس در زندگی او خواهد شد. استرس حین گریه نه تنها سیستم پاسخگویی به استرس را در مغز نوزاد تحت تاثیر منفی قرار می‌دهد بلکه بر عصب واگ که یکی از حیاتی‌ترین عصب‌ها است و نظم فعالیت بدن را حفظ میکند، اثر مخرب دارد. آسیب این عصب در سال‌های اولیه زندگی نوزاد باعث ایجاد بیماری‌های روان تنی مانند بیماری‌های جهاز هاضمه در نوزاد خواهد شد.

نوزاد برای برآورده کردن نیازهایش کاملا به مادر وابسته است. زمانی که نوزاد قبل از آنکه دچار استرس شود به خواسته‌اش میرسد، سیستم بدنی و مغزی او آرام می‌گیرد به عنوان مثال زمانی که نوزاد یا کودک می‌ترسد و والدينش او را در آغوش می‌گیرند او به امنیت و آرامش می‌رسد و با تجربه‌ای که کسب میکند می‌آموزد در آینده چگونه خود را آرام کند. نوزادان به تنهایی توانایی آرام کردن خود را ندارند مگر آنکه از حضور فریادرس ناامید شده باشند زمانی که نوزادان و کودکان مجبور می‌شوند طولانی مدت گریه کنند آنها می‌آموزند خاموش باشند زمان برخورد با استرس خاموش بمانند از لحاظ روانی رشد کمتری داشته باشند این کودکان می‌آموزند دنیا را احساس نکنند و به دنیا و افرادش بی اعتماد شود.

نوزادی که امنیت را تجربه نمیکند اعتماد را نمی‌آموزد. همانگونه که اریک اریکسون اشاره میکند اولین سال زندگی کودک مهمترین زمان برای ساختن اعتماد به دنیا به اطرافیان و به خود می‌باشد وقتی کودکان بدون استرس به نیازهای خود میرسند یاد میگیرند دنیا ارزش زیستن دارد روابط به او آرامش می‌دهد و کودک حس میکند در وجودش توانایی رسیدن به خواسته‌هایش که همان اعتماد به نفس است را دارد اما اگر کودک به نیازش نرسد اعتمادش را به دنیا از دست خواهد داد اعتماد به نفس منفی پیدا خواهد کرد و ممکن است تمام عمر تلاش کند شاید بتواند بخش خالی وجود خود را پر کند.