نوزاد شما هم اکنون به چهار ماهگی رسیده و مهارتهای بیشتری نسبت به سه ماه قبل کسب کرده است. در این سن کودک باید مهارتهای اجتماعی و شناختی روحی و عاطفی خاصی را کسب کند. نوزاد چهار ماه در این سن فعالتر و چابکتر شده و در تکان دادن دست و پا و حرکت کردن ماهرتر شده است. نوزاد چهار ماه سعی دارد محیط اطراف خود را بشناسد و برای برقراری ارتباط با افراد، اشیا و اجسام تلاش می کند.
در چهار ماهگی نوزاد تلاش میکند که سر و گردن خود را ثابت نگه دارد و شما میتوانید با دمر قرار دادن کودکتان به تقویت عضلات او کمک کنید.
به والدین توصیه میشود که برای ابراز احساسات و عشق و محبت خود به نوزاد چهارماههشان در طول روز چندین دقیقه با او صحبت کند یا برای او آواز و قصه بخوانند. این کار همچنین به آرامش روحی و روانی نوزاد شما کمک می کند.
یک نوزاد چهار ماهه نسبت به سه ماهه اول زندگی خود تغییرات قابل لمسی را در خود ایجاد کرده است. یک نوزاد در چهار ماهگی عضلات قویتری دارد و دامنه حرکت آن بیشتر می شود؛ مثلاً می تواند گردن خود را ثابت نگه دارد و یا هنگامی که روی شکم خوابیده می شود بچرخد و با کمک شما با پاهای خود روی زمین بایستد.
جالب است بدانیم که عضلات چشم نوزاد چهار ماهه شما نیز قوی تر شده و می تواند اشیا و اجسام متحرک را با چشم دنبال کند و با اطرافیان ارتباط چشمی برقرار کند. یکی از علائم مهمی که نشان می دهد نوزاد چهار ماهه شما ارتباطات کلامی اطرافیان را درک می کند این است که به تقلید از اطرافیان و صداهای آن ها می پردازد و برای شما می خندد که این اتفاق ممکن است برای شما خیلی شیرین باشد.
اولین نشانههای رشد اجتماعی نوزاد چهار ماهه شما میتواند این باشد که نسبت به افراد آشنا عکس العمل نشان میدهد و اولویت کودک برای رسمیت شناختن اطرافیان چهرههایی است که برای او آشنا هستند.
از سری مراقبتهای ویژه یک نوزاد چهار ماهه دقت در زمان واکسیناسیون آن است. همچنین مراقبتهای قبل و بعد از واکسیناسیون برای نوزاد چهار ماه اهمیت ویژهای دارد. واکسنهای سن چهار ماهگی از واکسنهای مهم و حساس نوزادان محسوب میشود که ممکن است با تب و درد شدید همراه باشد.
دیدگاه خود را بنویسید